AKCIJSKE CIJENE VEĆ OD 200 KM


Filter za čestice poznat kao FAP, DPF ili partikl filter zadužen je za filtriranje/zadržavanje čestica čađi iz izduvnih sistema dizel motora.

Kada se filter napuni čađi od 45% pa naviše dolazi do tzv. aktivne regeneracije pri čemu dolazi do većeg ubrizgavanja što povećava temperaturu izduvnih gasova koje rezultira spaljivanjem nakupljene gareži.

Najčešći uzrok začepljenja filtera su kratke relacije (gradska vožnja)

Nakon dužeg vremena praktikovanja vožnje ovog tipa dolazi do nakupljanja velike količine čađi i pepela koji se u dodiru sa vlagom lijepi za stijenku DPF-a i stvara tvrde naslage slične betonu. Ovaj tip problema često se dešava  vozilima sa pređenom velikom kilometražom, zbog lošeg goriva ili generalno motora u lošem stanju.

Kada se DPF začepi, pali se signalna lampica na instrument tabli i u tim slučajevima vaše vozilo gubi snagu.

Prvi korak u čišćenju jeste demontaža filtera.

Naša firma koristi mašinu najnovije generacije za pranje/čišćenje DPF-a koja pod pritiskom u kombinaciji sa hemijskim sredstvom BOOSTER F42 ili BORFH (aditivi specijalno osmišljeni za čišćenje partikl filtera) uspješno otklanja sve tvrdokorne nakupine čađi.

Na ovaj način vaš se filter vraća u život i postaje ponovno 100% funkcionalan.


Sam proces čišćenja se sastoji iz četiri faze:

  • Provjera i testiranje začepljenosti DPF filtera
  • Pranje u trajanju od 30 minuta
  • Izduvavanje/ispuhivanje u trajanju od 15 min
  • Sušenje vrelim zrakom u trajanju od 30 min

Nakon primjene ova četiri koraka, filter je spreman za montažu i ponovnu upotrebu. Garancija se daje na čistoću dpf-a o kojoj dokaz dobijete testom na samom uređaju . Čistoća je već na oko vidljiva. Mogućnost ponovnog začepljenja postoji zbog neispsravnih instalacija i senzora, motora u lošem stanju i konstantno kratkih vožnji.

 


ZA DETALJNIJE INFORMACIJE POZOVITE 062/903-390


 

Oznake:, , , , ,
Share