Proljeće je idealno vrijeme za mali servis, kao i za servisiranje vašeg klima uređaja.

Mali servis podrazumijeva zamjenu svih filtera, kao i zamjenu ulja. Zamjena ovih komponenata u redovnom intervalu održava vitalnost vašeg vozila.

Zašto je zapravo važan mali servis?

Prije svega, zamjena ulja je ključna  za podmazivanje i ispravan rad motora.

Naše stručno osoblje vam stoji na raspolaganju za preporuku odgovarajućeg ulja po modelu vozila i pređenoj kilometraži.

Filter ulja ima značajnu ulogu u sprečavanju raznih nečistoća da dospiju u motor i samim time direkno štiti njegov rad.

Filter zraka omugućava dotok čistog zraka u motor i njegov lakši rad.

Filter goriva je jedan od esencijalnih i često neozbiljno shvaćenih dijelova. On je zadužen za preradu pogonskog goriva, između ostalog štiti dizne od raznih čestica koje mogu dovesti do njihovog kvara.

Filter klime je također jedan od najvažnijih, ali ovaj put za naše lično zdravlje. On prerađuje zrak koji ulazi u kabinu i čuva disajne puteve vozača i putnika.

Klima je uređaj koji koristimo samo par mjeseci u godini, a ostatak godine miruje. Nakon zimskog perioda, takoreći vremena nekorištenja, najbolje bi bilo ventilacioni sistem dezinfikovati zbog pojave plijesni koju nikako nije preporučljivo udisati!

U ponudi imamo nekoliko vrsta sprejeva za dezinfekciju, sa mirisima ili bez, sve po vašem ukusu po cijeni od 12,00 KM. Naše ljubazno osoblje će vam objasniti korištenje ovih proizvoda, ali najbolje bi bilo iskorisiti pomoć naših servisera.

Nakon dezinfekcije, naglašavamo obaveznu zamjenu filtera klime koji će doprinijeti zaštiti od peludi i alergija.

Servis klima sistema na vozilu podrazumjeva ne samo punjenje klime, već i isisavanje freona i starog ulja iz sistema, vakumiranje sistema, punjenje sistema plinom (FREON R134A)  i novim uljem za kompresor!

 

Zašto napraviti mali servis kod nas?

Zato što posjedujemo najširi asortiman filtera i ulja, zato što smo povoljni, provjereni i pouzdani. Također, jedan od razloga zašto odabrati nas – zato što smo odgovorni prema svome poslu i prema vašoj sigurnosti. U našem servisu uz zamjenu filtera kontrolišemo nivo kočione i rahladne tečnosti tako da ste, kad izađete iz našeg objekta, u potpunosti sigurni da vaš metalni ljubimac zadovoljava sve preduslove za ispravan rad i sigurnu vožnju.

 

 

 

Oznake:, , , , , , , , , , , , , , , ,
Share