Prije nego vam objasnimo šta je to zapravo veliki servis i šta podrazumijeva, želimo istaknuti da je redovno servisiranje vozila preduslov za sigurnost u saobraćaju i  za zadržavanje vrijednosti vozila.

Veliki servis – termin pod kojim se podrazumijeva izmjena zupčastog remena i pratećih dijelova (zatezača i rolni) i vodene pumpe, mikroremena i pratećih dijelova(zatezača i rolni), te zamjena remenice alternatora.

Ovo je vrlo važno obaviti na vrijeme i voditi računa o pređenoj kilometraži i stanju samih remenova jer su oni od esencijalne važnosti za rad vozila!

Zupčastim remenom povezuje se radilica i bregasta osovina motora čije pokretanje mu je ustvari glavna funkcija.

Pohabanost remena može biti uzrok nepravilnog rada motora zbog nastalog odstupanja u tačnom omjeru okretanja radilice i bregaste osovine.

Drugi razlog je pucanje remena, što donosi veću štetu i samim time više košta.

Mikro ili kanalno remenje ima jednako bitnu funkciju kao i zupčasto, iako ga se često zanemaruje, ali on je ipak važan jer na dosta vozila pokreće vodenu pumpu stoga prilikom pucanja ovog remena vrlo brzo dolazi do pregrijavanja motora sa vrlo ozbiljnim posljedicama.

 

U našim poslovnicama možete kupiti visokokvalitetne brendove remenja čiji kvalitet garantujemo naredne dvije godine ili 80.000 pređenih kilometara.

Prednost velikog servisa kod nas je sigurnost, stručno i iskusno osoblje i što je vama najvažnije – povoljne cijene.

Uz naše ime se vezuje najbolji mogući omjer cijene i kvaliteta.

Iskreno se nadamo da ćete svoje povjerenje pokloniti nama, a mi vam zauzvrat obećavamo sigurne kilometre i dug vijek vozila!

 

Oznake:, , , , , , , , , , ,
Share