+387 32 405 010
info@strongauto.ba

Pon - Pet 08:00 - 18:00
Subota 08:00 - 16:00

Kako pravilno skladištiti gume

Kako pravilno skladištiti gume? | Hotel za gume

Kako pravilno skladištiti gume?

Skladištenje guma može biti frustrirajući zadatak zbog njihove veličine i dodatnih koraka potrebnih za održavanje guma u optimalnoj formi. Postoji više ključnih faktora koje treba uzeti u obzir prilikom skladištenja guma, oni će produžiti životni vijek vaši guma i održati ih u optimalnom stanju.

U nastavku ovog bloga ćete saznati šta je to Hotel za gume i sve o pravilnom skladištenju guma.

Skladištenje guma u optimalnim uslovima

Čuvati gume od sunca | Zaštita guma od UV zraka

UV zraci su jedan od najveći faktora starenja guma. Direktna sunčeva svjetlost može zagrijati gumu i uzrokovati prijevremeno propadanje. UV zraci prodiru u gumu, isušuju je i na kraju uzrokuju razgrađivanje gumene smjese. Najbolji način da zaštitite gume od “suhog truljenja” je da spriječite njeno izlaganje suncu ako je to moguće.

Čuvati gume od sunca | Zaštita guma od UV zraka

Čuvati gume u hladnom i suhom okruženju | Zaštita guma od vlage

Pronađite hladno i suho okruženje za čuvanje guma. Odaberite mjesto gdje su temperatura i vlažnost konstantne tokom perioda skladištenja. Padovi ili skokovi navedenih vrijednosti mogu dovesti do preranog starenja guma. Također čuvanje guma u stalno toplom okruženju nije dobro za gumu, ali isto tako nije dobro skladištiti gume u prostorima sa veoma niskim temperaturama.

Većina garaža, šupa i tavana podliježu promjenama temeprature, koncentraciji vlage i drugih faktora koji utiču na kvalitet skladištenja. Kako bi gume sačuvale svoje maksimalne performanse, morate izbjeći ove fluktuacije.

Čuvati gume na drvenoj podlozi

Također je bitno da se uvjerite da gume ne dodiruju tlo tako što ćete između njih i tla postaviti karton ili drvenu ploču.

Takođe je najbolje postaviti gume na komad drveta ili neku drugu barijeru, a ne direktno na tlo ili beton. To će pomoći u zaštiti od prekomjernog nakupljanja vlage na gumama.

Kako pravilno skladištiti gume? | Hotel za gume
(A) karton ili drvena ploča (B) tlo

Pravilno skladištenje guma | Kako slagati gume?

Skladištenje guma sa flegama

Ako trebate spremiti gume koje su montirane na felge, objesite ih ili složite jednu na drugu. Nemojte ih čuvati uspravno.

Skladištenje guma sa flegama
Skladištenje guma sa flegama

Skladištenje guma bez felgi

Ako gume nisu postavljene na felge, nemojte ih slagati ili kačiti. Čuvajte ih uspravno.

Skladištenje guma bez felgi
Skladištenje guma bez felgi

Skladištenje guma u Strong Autu | Hotel za gume Zenica

Hotel za gume Zenica

Život u gradu, često znači nedostatak dvorišnog ili garažnog prostora, koji je neophodan za skladištenje guma. Kako bi sačuvali kvalitet vaših guma, te ih koristili i naredne sezone potrebno ih je skladištiti u adekvatnim uslovima.

Strong Auto nudi profesionalno skladištenje vaši guma u idealnim uslovima i po najboljim cijenama.

Hotel za gume Zenica

Vulkanizerske usluge | Zamjena guma

Vulkanizerske usluge u našem servisu pruža profesionalno stručno osoblje. Montaža, balansiranje i druge radnje se obavljaju na najmodernijim mašinama posljedne generacije.

Nudimo vam širok asortiman ljetnih i zimskih guma renomiranih svjetskih proizvođača. Nakon kupovine guma, odmah idete u naš servis na besplatnu ugradnju istih.

Ukoliko se odlučite za skladištenje guma kod nas, preuzimamo vaše stare gume i pripremamo ih za skladištenje.

Čitav proces ide brzo i bez puno čekanja, ali u svakom slučaju naš kafić je odmah uz servis gdje možete pričekati vaše vozilo uz omiljeno piće ili pratiju bilijara.

Za više informacija o ovoj usluzi, slobodno se obratite u Strong Auto servisu ili pozovite na broj 062 903 390.

Da li ste se nekad pitali kako izgleda proces centriranja trapa (reglaža trapa, 3D geometrija), koliko traje i koliko košta?

Skoknite do našeg bloga i pronađite odgovor na to pitanje >> Špura na autu ili centriranje trapa | Šta je i koliko košta? <<

———–

Ukoliko želite provjeriti raspoloživost novih ljetnih i zimskih guma za vaše vozilo, možete kontaktirati pozivom na ovaj broj 032 405 010 ili porukom na viber 061 753 141.

Željene artikle imamo dostupne u našim poslovnicama Zenica, Kakanj, Zavidovići, Travnik (klik na poslovnicu za kontakt), ali ih šaljemo i poštom u sve dijelove BiH, isporuka 48h.

Strong Auto d.o.o. ima preko 75.000 aktivnih artikala za sve marke europskih, azijskih i američkih vozila.

Pogledajte blog na temu >> Kako radi auto klima? | 5 stvari koje morate znati << saznajte više o tome klikom na prethodni link.